Kunststof kozijnen

Ieder huis heeft ze volop: ramen! Heerlijk een licht huis waar jij je prettig in voelt. Hoe fijn zou het zijn als je aan al die ramen in huis ook nog eens geen onderhoud hebt? Dat kan met onze kunststof kozijnen!

Eén van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is de prijs. Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen. Bovendien gaan kunststof kozijnen tot wel 50 jaar mee en hoef je dus heel lang geen nieuwe kozijnen meer aan te schaffen.

Trouwens… alle foto’s op deze pagina’s zijn onze eigen foto’s! Allemaal opgeleverde dakkapellen!

De voordelen van kunststof kozijnen

Vochtbestendig

Kunststof kan heel goed tegen regen en optrekkend water, veel beter dan hout. Bij hout kan het vocht er intrekken en het kan gaan rotten. Hier heb je bij kunststof totaal geen last van, want het is vochtbestendig.

Duurzaam

Wanneer je iets wilt dat duurzaam en milieuvriendelijk is, dan is dit een goede keuze. Kunststof gaat namelijk tientallen jaren mee, je hoeft er zoals gezegd weinig aan te doen en het is milieu-vriendelijk. 

Besparen op je energierekening

Isoleren kan met kunststof kozijnen en deuren heel goed. Hierdoor kan je flink besparen op je stookkosten. Dit kan je zomaar 250 euro per jaar opleveren. Dit heeft er mee te maken dat de kozijnen van kunststof van binnen voor een deel hol zijn (daarin vind je stilstaande lucht, deze zorgt voor isolatie). In deze holtes staan schotjes en die vormen een soort kamers in de kozijnen. Deze zorgen voor een extra goede isolatie.

Veilig tegen inbraak en brand

Kunststof levert een goede bijdrage om je woning te beschermen. Kunststof kozijnen zijn lastig te ontgrendelen en al onze kozijnnen hebben een Politie Veilig Wonen Keurmerk. De kozijnen zijn daarbij voorzien van speciale scharnieren. Een veiligheidsaspect bij brand is dat ze moeilijk ontvlambaar en zelfs zelfdovend zijn.

Scroll naar boven